Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Brounderhåll Jönköping 2018

Vi vill att din resa ska vara säker och att du ska komma fram som planerat. Därför förstärker och bygger vi om broarna kontinuerligt i Jönköpings län.

Planerat underhåll utförs då det är som mest samhällsekonomiskt lönsamt. Genom underhåll förlänger vi broarnas livslängd. Underhållsåtgärder kan vara att vi byter kantbalkar, räcken och tätskikt. 

  • Vi byter ut kantbalkarna för att bron ska fortsätta vara stark och säker. Kantbalkarna är en del av brons bärande konstruktion. I dem sitter bland annat räcket som byts för att öka trafiksäkerheten.

  • Tätskiktet är ett lager mellan asfalten och betongen. Den skyddar armeringen från rost och betongen från fuktskador.

Aktuellt: Risk för köbildning vid Röttlebron på E4 söder om Gränna

Arbetet har en mycket stor påverkan på trafiken, vilket gör att det bildas köer, framförallt norrut och på eftermiddagarna. Att leda om trafiken på en alternativ rutt är tyvärr inget bra alternativ, då de mindre vägarna inte klarar av belastningen. Planera din resa, och gör den om möjligt på annan tid än eftermiddagen för att minska risken för att fastna i kö.  

Arbetena kan dessvärre inte utföras på något annat sätt eller vid andra tider. De måste utföras sammanhängande när vädret är torrt och inte för kallt.