Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En plankorsning.

Foto: Sefan Krii, Norconsult AB

Forsheda–Reftele, plankorsningsåtgärder

Trafikverket planerar för att öka säkerheten vid plankorsningar på sträckan Forsheda–Reftele. Det gör vi genom att sätta upp bommar och stänga vissa plankorsningar. Vi ska också sätta upp suicidstängsel på delar av sträckan där det förekommer spårspring.

Vi planerar att öka säkerheten vid plankorsningar längs sträckan Forsheda–Reftele. För att minska antalet plankorsningsolyckor på sträckan kommer vi att sätta upp bommar och stänga vissa plankorsningar. Där plankorsningarna stängs kommer vi att bygga ersättningsvägar. Dessutom kommer vi att sätta upp suicidstängsel på delar av sträckan där det förekommer spårspring.

Vi har ansökt hos Lantmäteriet om att de ska upphäva servituten på ett antal plankorsningar. Lantmäteriet utreder ansökningarna i så kallade förrättningar och beslutar sedan om att upphäva servituten och var de nya enskilda ersättningsvägarna ska byggas. Efter att besluten har vunnit laga kraft kan vi börja riva och bygga.