Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tom Jerry Boman har Ölandsbron tatuerad på sin högerarm.

Han har Ölandsbron tatuerad på sin högerarm

Barndomens sommarminnen från Öland bär Tom Jerry Boman med sig dagligen. Han har tatuerat in Ölandsbron på sin högerarm.

Tom Jerry Boman har Ölandsbron tatuerad på sin högerarm.
Här är världens enda(?) tatuering av Ölandsbron som sitter på Tom Jerry Bomans högerarm. I bakgrunden skymtas en annan bro, Långholmsbron, i Stockholm.

Jerry växte upp i Halmstad. Under sommartid bytte han och familjen ut västkusten mot Öland. Den eviga barndomssommaren började alltid med en förväntansfull resa över bron.

 Ölandsbron blev en symbol för att nu börjar sommaren. Allt det vanliga var på ena sidan bron och allt det roliga var på den andra sidan bron, säger Tom Jerry Boman.

Själva bilresan över bron utgjorde också en fascination. Brons längd framstod som ännu längre för ett barn. Nästan gigantisk.

Det var det som var fascinerande. Och att man åkte över vattnet. Jag satt tyst i djup koncentration när vi körde över.

En fyraårings mentala bild

Inför tatueringen kontaktade Jerry Trafikverket för att få ritningarna av bron. Antalet pelare på armen är desamma som i verkligheten. Till och med det något större avståndet mellan två pelare, på grund av en sten i vattnet, är illustrerat verklighetstroget på armen. Över pelarna sträcker sig en fantasifull bro av färger och former från handleden och hela vägen upp längs med underarmen.

Det här är en fyraårings mentala bild av Ölandsbron kan man säga. Den har betytt någonting. Jag blir glad när jag tänker på den.

Bron som konstverk och konstruktion

I dag är Jerry journalist och fotograf med ivrigt intresse för skrivande, fotande och musik. Han jobbar i Stockholm men har tidigare bott i Kalmar. Där Ölandsbron börjar eller slutar, beroende på hur man ser det.

Jag tror att många i Kalmar glömmer bort att Ölandsbron kan vara fin. Den finns alltid där och man glömmer bort det. Fler borde gå och titta på den.

Det finns ingen statistik över hur många människor som har en tatuering av Ölandsbron. Så vitt Jerry vet är han den enda i världen att bära med sig Ölandsbron synligt på armen varje dag. 

Om det finns någon annan med en sådan här tatuering, så hör av er, säger Tom Jerry Boman och ler.