Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

DOLDInget trafikstörande arbete i sommar

Mellan sommarveckorna 25 till 33 gör vi inget planerat trafikstörande arbete på Ölandsbron. Det arbete som pågår är vid brofästena under bron.

Illustration av ett arbetsår för underhållsarbetet på Ölandsbron

Underhållsarbetet på Ölandsbron ska stärka brons livslängd för en smidig och säker resa mellan Öland och Kalmar. Under våren har entreprenören Svevia arbetat på högbrodelen vilket har inneburit en del störningar för trafiken. För att underlätta för trafikanterna under sommarsäsongen tar vi nu paus i det trafikstörande arbetet.

- Vi är väldigt nöjda med den insats som vi och vår entreprenör Svevia har gjort under våren, och också tacksamma för det tålamod som trafikanterna har visat. Nu visar vi extra mycket hänsyn till den ökade trafiken genom att inte göra något trafikstörande arbete, säger Johan Wesley, projektledare för underhållsarbetet.

Pausar det trafikstörande arbetet

Ölandsbron är högt trafikerad under sommaren. Antal fordon per dygn ökar från i snitt 18 600 per dag under hela året, till i snitt 25 000 per dag under sommarveckorna.

- För att underlätta för trafikanterna har vi valt att göra uppehåll i det trafikstörande arbetet på bron med start från midsommarveckan till den XX augusti. Under tiden kommer arbete som inte påverkar trafiken fortsätta vid brofästena, säger Johan Wesley.

Underhållsarbetet gör heller inget trafikstörande arbete under Skördefesten då det också är extra mycket trafik på Ölandsbron. Under övriga delar av året får dock inget trafikstörande arbete utföras under pendlartiden mellan kl 06-09 och kl 15-18.

Vill du följa arbetet på Ölandsbron?

Instagram

YouTube