Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bil kör över Ölandsbron

Tillsammans kan vi underlätta pendlingen över Ölandsbron

Trafikverket och Kalmar Länstrafik uppmuntrar resenärer och pendlare mellan Kalmar och Öland att resa tillsammans eller kollektivt. Det miljösmarta resandet minskar risken för köbildning på Ölandsbron.

Europeiska Trafikantveckan pågår mellan den 16 till 22 september. Det är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Trafikverket och Kalmar Länstrafik medverkar tillsammans under Trafikantveckan för att uppmuntra resenärer och pendlare att bidra till ett hållbart resande för framtiden. Reser du med Kalmar Länstrafik över Ölandsbron underlättar du dessutom för trafiken under underhållsarbetet då det periodvis finns risk för köbildning.

– Trafikverket gör många insatser för att underlätta för pendlarna under underhållsarbetet. Om fler samåker eller åker kollektivt underlättar det ännu mer. Det leder till färre fordon på bron vilket minskar risken för köbildning, säger Fredrik Hasselström, projektledare för underhållsarbetet på Ölandsbron.

Nya bussar för en bekvämare pendling

I slutet av augusti uppgraderade Kalmar Länstrafik ut hela länets busstrafik med nya bussar. Nu finns exempelvis wifi ombord i alla bussar som tar åtta passagerare eller fler, vilket underlättar för dig som pendlar till jobb eller skola och vill utnyttja tiden ombord. 

– Våra nya bussar har hjärtstartare, usb-uttag, barnstolar för våra minsta passagerare i expressbusstrafiken och utvecklad trafikinformation ombord, för att nämna några nyheter. Med det hoppas vi kunna stärka erbjudandet om en smidigare resa över Ölandsbron i samband med de reparationsarbeten som ska utföras, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på Kalmar Länstrafik.

Träffa oss och Kalmar Länstrafik under Trafikantveckan:
Lördag 16 september kl 10-16 på Stortorget
Fredag 22 september i kl 11-15 i Kalmar centrum, återkommer med adress.


 

 

 

 

 

 


J
ämförelsesiffror för hur många resenärer som får plats på Ölandsbron om alla åker buss respektive bil. Siffrorna är beräknad utifrån regionbussar med 51 sittplatser och en längd på 14,5 meter, respektive bilar med fyra sittplatser och en maxlängd på fem meter.