Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilväg genom skog

E22, Nygård–Gladhammar, mötesfri väg

Vi planerar att bygga om E22 Nygård–Gladhammar till en mötesfri väg med mitträcke. Genom att bygga om ökar vi trafiksäkerheten och framkomligheten på E22.

Mellan Oskarshamn och Västervik går E22 mellan Nygård och Gladhammar. Trafikverket planerar för att bygga om den sträckan till mötesfri väg med mitträcke för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten.

Vi planerar även att bygga om flera busshållplatser utmed sträckan, samt bygga pendelparkeringar vid Misterhult och Mörtfors.

Sträckan Nygård-Gladhammar är uppdelad i fyra olika delområden:

  • Delområde 1: E22 Nygård–Målbäcken
  • Delområde 2: E22 Målbäcken–Bälö
  • Delområde 3: E22 Bälö–Häggebotorp
  • Delområde 4: E22 Häggebotorp–Gladhammar

Vad händer just nu?

Vägplanerna för alla fyra delområden har nu vunnit laga kraft. Vi håller på att ta fram förfrågningsunderlag för att upphandla byggentreprenör till samtliga delområden.

Försenad byggstart för delområde 1 och 2

Planen var att kunna börja bygga delområde 1 och 2 (Nygård–Målbäcken och Målbäcken–Bälö) under 2021. Men efter att inga anbud kommit in från byggentreprenörer behöver vi göra ett omtag kring den upphandlingen. Arbetet går vidare men byggstarten för de två första delområdena blir försenad.