Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Väg 37/47 Århult-Trafikplats Oskarshamn södra

Trafikverket planerar för en ny sträckning av väg 37/47 som ska avlasta Trafikplats Oskarshamn Södra och Trafikplats Oskarshamn Centrum. Det kommer innebära bättre flöde och kapacitet i de båda trafikplatserna och en bättre trafiksäkerhet.

Väg 37/47 ingår i ett viktigt stråk för godstransporter västerut från Oskarshamn. Vägen har också betydelse för arbetspendling, samt trafik till och från Gotlandsfärjan.

Bättre flöde och trafiksäkerhet i trafikplatserna

I nuläget går mycket av trafiken via Trafikplats Oskarshamn Centrum vid E22, som då blir tungt belastad och köer bildas.

Syftet med åtgärden som planeras är att bygga en ny sträckning av väg 37/47 som ska ansluta vid Trafikplats Oskarshamn Södra. Det kommer att ge ett bättre trafikflöde och större kapacitet i Trafikplats Oskarshamn Centrum samt Trafikplats Oskarshamn Södra. Det blir också en ökad trafiksäkerhet på E22.

Det område som utreds för ny sträckning av väg 37/47 är mellan Århult i väst och Trafikplats Oskarshamn Södra i öst. Den nya vägen planeras i nuläget bli mötesfri.