Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Åtgärdsvalsstudie för väg 136 mellan Algutsrum och Borgholm

Väg 136 mellan Algutsrum i Mörbylånga kommun och Borgholm i Borgholms kommun löper på Ölands västra sida. Sträckan är ett viktigt pendlingstråk som har stora variationer av trafikflödet över året beroende på turisttrafiken på sommarmånaderna.

Många studier har gjorts längs sträckan i syfte att förbättra vägens kapacitet och säkerhet. För att få ett samlat grepp om de utförda utredningarna och skapa en tydlig målbild tillsammans med förslag till framtida åtgärder för vägen har Trafikverket valt att genomföra en åtgärdsvalsstudie på sträckan.

Den södra gränsen är vid Algutsrum. Den norra gränsen är strax norr om avfarten till Borgholms slottsruin. I studien ingår inte sträckan mellan Rälla och Ekerum.

Förslag på lösningar har tagits fram och bedöms enligt fyrstegsprincipens samtliga steg. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt möjligheten att cykla längs sträckan.

Åtgärdsvalsstudien är nu klar och Trafikverket har fattat beslut om att inleda arbetet med att ta fram en vägplan.