Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på väg med vägskylt

Väg 23 Älmhult–Ljungstorp, mötesfri väg

Trafikverket bygger om väg 23 mellan Älmhult och Ljungstorp till en mötesfri landsväg med mitträcke. För dig som trafikant blir det en säkrare väg med bättre framkomlighet.

Vad händer just nu?

Asfalteringen och ny linjemålning på vägsträckan är klar. Längs vägen pågår arbete med anslutande vägar, kabelarbete och viltstängsel.

Viltstängsel och mitträcke planeras vara klart i februari, beroende på hur vädret blir. Arbetet med mitträckena planeras att utföras nattetid för att påverka trafiken så lite som möjligt.

Ombyggnaden av vägen utförs av vår entreprenör Barslund AB.

Vad ska vi göra?

Vi bygger om väg 23 förbi Älmhult mellan Södra Ringvägen och väg 656 mot Holkya. Sträckans längd är cirka 15 kilometer.

Klicka här för att se en karta över arbetet 

Projektet är en del av ett större arbete med att förbättra väg 23. För att öka både trafiksäkerhet och framkomlighet bygger vi mitträcke, två omkörningsfält i södra riktningen och tre i norrgående, anpassade vägkorsningar och viltstängsel. Detta minskar risken för mötes- och viltolyckor. Hastigheten på sträckan blir 100 km/h.

Genom att minska risken för mötesolyckor förbättras trafiksäkerheten. Med ombyggda och anpassade korsningar, viltstängsel och säkrare områden utmed vägen höjer vi säkerheten på vägen ännu mer.