Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E4, Ljungby–Toftanäs, byggs ut till motorväg

Kapaciteten ökar på sträckan och trafiken blir mindre känslig för störningar. Vilket innebär att vi skapar ett smidigt flöde för trafikanter och näringsliv.

Aktuellt

Trafikplats Ljungby norra

Arbeten i trafikplats Ljungby södra är planerade med start i slutet på september. Det innebär att vi inte räknar med någon större påverkan eller störningar i trafikplats Ljungby södra under sommaren.

Avstängda vägar

Bredmadsvägen planeras vara avstängd till 30 september. Under tiden breddar vi den befintliga bron.
Gång- och cykelvägen norr om Bolmstadstadsvägen mellan Klockaregårdsgatan och Näsvägen (med tunnel under E4) är avstängd till den 30 november. Under tiden river vi den befintliga bron och bygger en ny bro. Trafiken leds om via förbiledning.

5 delsträckor

Den 3,2 mil långa sträckan byggs i samma linje som idag och arbetet beräknas vara klart år 2022. Ett prioriterat område har varit att skydda vattentäkten Bergaåsen. Hela ombyggnaden av E4 sker i fem olika delsträckor med start i de norra delarna och avslut i söder.