Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E4, Ljungby–Toftanäs, byggs ut till motorväg

Kapaciteten ökar på sträckan och trafiken blir mindre känslig för störningar. Vilket innebär att vi skapar ett smidigt flöde för trafikanter och näringsliv.

Den 3,2 mil långa sträckan byggs i samma linje som idag och arbetet beräknas vara klart år 2022. Ett prioriterat område är arbetet med att skydda vattentäkten Bergaåsen. Hela ombyggnaden av E4 sker i fem olika delsträckor med start i de norra delarna och avslut i söder. Samtidigt som arbetet pågår i de norra delarna sker det arbeten längs andra delar på sträckan. 

Läs mer om delsträckorna och när de ska vara klara!

Bro över E4 vid Lagan byggs om – omledning för trafiken på väg 557

Just nu bygger vi om en bro över E4 vid trafikplats Lagan. Det innebär att biltrafiken på väg 557 behöver ledas om via Vittaryd från måndag 20 juli till fredag 24 juli.

Trafikanter och närboende

Det är trafikanter på väg 557 som ska över E4 som påverkas under arbetet med bron. De får istället köra väg 558, 570, 562 och 592 via Vittaryd för att ta sig över E4. Trafiken på E4 påverkas inte av broavstängningen.

Se karta över hur trafiken leds om (pdf-dokument, 1 MB, öppnas i nytt fönster)

Omledningsvägen via Vittaryd gäller bilar, lastbilar, traktorer och liknande. Gående, cyklister och mopeder kommer kunna passera den avstängda vägen.

Omkörningsförbud

Tänk på att ett vägarbete innebär en ökad risk för olyckor. Respektera skyltning och de hastighetsbegränsningar som finns i anslutning till vägbygget. Tänk också på att det råder omkörningsförbud på en del av sträckan. Vi hoppas att du har överseende med det. Vid plötsliga stopp eller olyckor tänk på att släppa fram räddningstjänst. Det kan rädda liv!