Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E4, Ljungby–Toftanäs, byggs ut till motorväg

Kapaciteten ökar på sträckan och trafiken blir mindre känslig för störningar. Vilket innebär att vi skapar ett smidigt flöde för trafikanter och näringsliv.

Aktuellt

Arbetet är pausat på grund av att entreprenören har gått i konkurs.

  • Vi arbetar för att kunna färdigställa E4 Ljungby-Toftanäs efter att det danska byggföretaget Barslund A/S har gått i konkurs. Det innebär att Trafikverket nu planerar för att en ny entreprenör ska bygga klart vägen. Vi ska så långt som möjligt verka för att vägarbetet inte ska dra ut på tiden mer än nödvändigt.

    Det vi har gjort sedan konkursen blev känd är att säkerställa tillsyn och se till att trafikanordningar på E4 fungerar. Det är viktigt att trafiken flyter på och att det är säkert för trafikanterna att ta sig fram på vägen. Arbetet med projektet kommer att slutföras senare än beräknat. När det blir klart vet vi först när vi har fått en ny entreprenör på plats.

    Det här är tråkigt för företagets medarbetare både i Danmark och i Sverige men även för alla underleverantörer som har avtal med Barslund. Men givetvis även för allmänheten som påverkas av projektet.