Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E4, Ljungby–Toftanäs, byggs ut till motorväg

Kapaciteten ökar på sträckan och trafiken blir mindre känslig för störningar. Vilket innebär att vi skapar ett smidigt flöde för trafikanter och näringsliv.

Den 3,2 mil långa sträckan byggs i samma linje som idag och arbetet beräknas vara klart år 2022. Ett prioriterat område är arbetet med att skydda vattentäkten Bergaåsen. Hela ombyggnaden av E4 sker i fem olika delsträckor med start i de norra delarna och avslut i söder. Samtidigt som arbetet pågår i de norra delarna sker det arbeten längs andra delar på sträckan. 

Läs mer om delsträckorna och när de ska vara klara!

Påfartsramp till E4 söderut i trafikplats Lagan stängs

Mellan den 15 juni och 3 juli stängs påfartsrampen till E4 i trafikplats Lagan. Detta gäller i södergående riktning. Under tiden bygger vi en ny påfartsramp och river den gamla. Vi jobbar även med den nya rastplatsen.

Trafikanter och närboende

Trafiken leds om via väg 568, se orange linje på kartan. Vilket medför att det blir lite mer trafik än vanligt på vägen. Vi hoppas att du har förståelse för detta och att du som trafikant visar hänsyn.

Pågående arbete

Genom att rampen stängs av tillfälligt kan vi bygga färdigt den nya påfartsrampen. Vi jobbar även med att slutföra rastplats Lagan.

Omkörningsförbud

Tänk på att ett vägarbete innebär en ökad risk för olyckor. Respektera skyltning och de hastighetsbegränsningar som finns i anslutning till vägbygget. Tänk också på att det råder omkörningsförbud på en del av sträckan. Vi hoppas att du har överseende med det. Vid plötsliga stopp eller olyckor tänk på att släppa fram räddningstjänst. Det kan rädda liv!