Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Pågående arbete under september

Nu är entreprenören tillbaka med nästan full styrka efter semestern. Arbete pågår mestadels vid trafikplats Lagan där fokus ligger på att färdigställa den nya rastplatsen.

Entreprenören Barslund arbetar mellan trafikplatserna Lagan och Toftaholm där hastigheten är sänkt till 70 km/h och endast 1 körfält är öppet i varje riktning. Sträckan som berörs av vägarbetet är just nu ca 13 km.

Entreprenören arbetar nu med nästan full arbetsstyrka.

Arbete pågår mestadels vid trafikplats Lagan där fokus ligger på att färdigställa den nya rastplatsen samt området norr om Hallsjö trafikplats där asfalt och räcket på östra sidan färdigställs.

Samtidig utföres stödremsa på västra sida.

Kortfattat om broarna:

Bro 437, ca 3 km norr om trafikplats Lagan, är snart klar.
Bro 514, vid trafikplats Hallsjö, är snart klar.
Bro 405, över Lagan, är igång.
Bro 525, ny bro cirka 2 km norr om trafikplats Hallsjö, är klar.
Bro 515, ny bro över Toftaån, är klar.
Bro 691, cirka 3 km söder om trafikplats Toftaholm, östra sidan är klar. Västra sidan är nästan klar.
Bro 435 och 436, cirka 1 km norr om trafikplats Lagan kommer att genomgå små justeringar för att klara av dagvattenhanteringen. Broarna kommer inte att breddas eller påverkas markant av bygget.
Bro 435, ny bro vid Lagans Golfklub startades i september.
Bro 608, vid Lagans Golfklubb, rivs senare i höst.
Bro 468, vid trafikplats Lagan, är igång.

Det är fortsatt begränsad framkomlighet på sträckan. Omkörningsförbud råder mellan trafikplats Lagan och trafikplats Toftaholm på grund av risken för mötande trafik. Entreprenören vädjar till alla trafikanter att respektera skyltad hastighet, visa hänsyn för utsatta medarbetare längs med vägarbetet och följa rådande vägmärken.