Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ta en paus på nyöppnade rastplats Lagan.

I samband med att vi bygger om E4 till motorväg mellan Ljungby och Toftanäs har vi byggt en ny rastplats som har fått namnet Rastplats Lagan.

Idag öppnades rastplatsen som innehåller service­ och rastområden för trafikanterna och smälter in i det småländska landskapet. Servicehus och möbelgrupper har fått en modern prägel, och blommande buskar och träd omger det centrala lekområdet. På rastplatsen finns även ett Sagoskåp som kan besökas i samband med stoppet.

-        Rastplats Lagan erbjuder en miljö med många möjligheter för de som stannar och tar en paus, säger Anna Karlsson, projektledare, Trafikverket.

Trafikplats Lagan

I trafikplats Lagan pågår bygget av en ny bro med tillhörande busshållplats och cykelbana över E4. Bron får en ny gestaltning som bygger på stenmurar och tallskog som är typiska inslag i landskapet. På sidorna, parallellt med E4, blir det belysta stenmurar och tallplanteringar.