Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pågående arbete i september/oktober 2021

Vi har nu fullt fokus på trafikplats Lagan som är avstängd 27 september -8 oktober 2021.

Barslund AB utför arbeten på E4 mellan Lagan Å i norr till 3 kilometer söder om trafikplats Ljungby Norra, hastighet är nedsatt till 70km/tim. omkörningsförbud råder på hela denna sträcka.

Fullt fokus är nu på trafikplats Lagan som är avstängd 27 september - 8 oktober. Trafiken leds om via ramperna i trafikplats Lagan i både norr och södergående riktning på E4. I korsningen med väg 557 regleras trafiken i rondeller. Detta innebär att det blir mer trafik än vanligt i trafikplats Lagan och väg 557. Vi hoppas att du har förståelse för detta och att du som trafikant visar hänsyn.

Genom att E4 under trafikplatsen tillfälligt stängs av kan vi riva den gamla bron och göra höjdjusteringar på vägen under trafikplatsen. Vi river den gamla bron, på en sträcka på ca 1 km lägger vi ut membran för vattenskyddsåtgärder, spränger berg, anlägger nya diken, bygger upp förstärknings och bärlager. Snart kommer asfalt som följs av räckesarbeten och barriärutsättning.

Vi målar linjer och lägger om trafiken, allt går för högtryck och ska hinnas med på bara tolv dagar.