Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Pågående arbete under februari 2021

Under vecka 6-7 har vi pausat en del arbete på grund av sträng kyla. Vi räknar med att arbetet startar igen under vecka 8.

Barslund AB utför arbeten på E4 mellan trafikplats Hallsjö i norr till trafikplats Ljungby Norra i söder. Hastigheten är nedsatt till 70 km/tim, omkörningsförbud råder på hela sträckan.

Trafikplats Hallsjö - Trafikplats Lagan

Vecka 6-7 har vissa arbeten pausats på grund av kyla, arbetet beräknas att starta igen med full styrka på sträckan mellan trafikplats Hallsjö och trafikplats Lagan från och med vecka 8. Då startar vi upp igen med kompletteringsarbeten som sprängning och borttransportering av berg, montering av rörbron vid Lagan Golf och rörläggning för dagvatten. Broarbetena utförs vid Lagan Ån samt vid trafikplats Lagan. Det är 50 km/tim förbi arbetsplatsen.

Trafikplats Lagan - Trafikplats Ljungby Norra

Vecka 6-7 har vissa arbeten fått göra uppehåll på grund av kyla, arbetet beräknas starta igen med full styrka på sträckan mellan trafikplats Lagan i norr till trafikplats Ljungby Norra i söder från och med vecka 8. Då startar vi upp igen med bland annat schakt och lastning av sprängsten samt större sten på dumper för borttransportering. Det blir även transporter av fyllnadsmassor och förstärkningslager in till arbetsområdet vilket innebär många transporter med lastbil och dumpers.

Dessa arbeten beräknas pågå till vecka 12. Det krävs EXTRA uppmärksam på denna sträckan av trafikanter.

Cirka 2 km söderut från trafikplats Lagan leds trafiken in på omledning förbi en vägport som byggs om, här är hastigheten nedsatt till 50km/tim.