Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Omledning av farligt gods fortsätter

Omledningen av farligt gods mellan Lagan och Hallsjö kommer att fortsätta året ut. Omledningen gäller trafik i både söder- och norrgående riktning.

Planerna var att omledningen av farligt gods skulle upphöra i november men bygget kräver en fortsatt omledning. Trafiken med farligt gods kör som tidigare,  via gamla E4, väg 557 och Värnamovägen genom Lagan vilket gör att det blir mer trafik än vanligt på vägen. Kör försiktigt och visa hänsyn.

 - Anledningen till att omledningen förlängs är arbetena med broarna och dess markförhållanden. Detta gör att det tar längre tid än vi kunnat förutse, säger Anna Karlsson, projektledare.

Till bilister som kör inom vägarbetsområdet

Respektera skyltning och de hastighetsbegränsningar som finns i anslutning till vägbygget. Tänk på att det råder omkörningsförbud på delar av sträckan. Det är också viktigt att hålla avstånd till framförvarande bil och vid köer eller stopp köra åt sidan för att släppa fram polis och räddningstjänst. Vi gör det här för din och andras säkerhet.