Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på väg med vägskylt

Väg 23 Älmhult–Ljungstorp, mötesfri väg

Trafikverket har byggt om väg 23 mellan Älmhult och Ljungstorp till en mötesfri landsväg med mitträcke. Sträckan blev klar i december 2019.

För att öka både trafiksäkerhet och framkomlighet har vi byggt en väg med mitträcke, två omkörningsfält i södra riktningen och tre i norrgående, anpassade vägkorsningar och viltstängsel. Detta minskar risken för både mötesolyckor och viltolyckor. Hastigheten på sträckan är nu 100 km/h.

Klicka här för att se en karta över arbetet (öppnas i nytt fönster, pdf-dokument) 

Ombyggnaden av vägen utfördes av vår entreprenör Barslund AB.

Del av ett större arbete med väg 23 

Vägsträckan som byggts om är väg 23 mellan Södra Ringvägen i Älmhult och väg 656 mot Holkya. Sträckans längd är cirka 15 kilometer.

Projektet är en del av ett större arbete med att förbättra väg 23 och göra den både säkrare och smidigare. Genom att minska risken för mötesolyckor förbättras trafiksäkerheten. Med anpassade korsningar, viltstängsel och säkrare områden utmed vägen höjer vi säkerheten på vägen ännu mer.

Fortsätter med Huseby-Marklanda

En fortsättning på arbetet med en säkrare och smidigare väg 23 är projektet Huseby-Marklanda.
Läs om väg 23 mellan Huseby-Marklanda