Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt under oktober 2021

I oktober startade broarbetet vid Snugge. Det innebär en kort omledningsslinga förbi platsen där vi ska bygga den nya bron.

Trafiken leds om på väg 23 vid Huseby när ny bro byggs

Måndagen 4 oktober 2021 startade arbetet med att bygga en ny bro på väg 23. Broarbetet håller på fram till våren 2022. 

Trafikpåverkan

Vi har byggt en ny kort omledningsslinga förbi platsen där vi ska bygga den nya bron. Det innebär att det kan bli köer och besvärligt vid vissa tidpunkter. 

- Räkna med längre restid om du ska färdas på väg 23 söder ut från Växjö, berättar Chris Thórisson. Projektledare på Trafikverket.

Övriga arbeten längs sträckan

Arbetet längs sträckan Marklanda – Huseby fortsätter som planerat. Vid vissa arbetsmoment kommer trafiken att regleras med trafikljus. Sprängningsarbeten kommer att fortsätta ännu en tid vilket innebär kortare stopp. Hastigheten kommer på vissa delar att sänkas från dagens 70 km/tim till 50 km/tim.

- Jag vill vädja till alla trafikanter i området att visa hänsyn till varandra och speciellt till dem som jobbar på vägen. De förtjänar en trygg och schysst arbetsmiljö precis som alla andra, slutar Chris Thórisson.