Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Väg 25, Sjöatorp–Alvesta Väst, mötesfri väg

För att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten på väg 25 planerar vi att bygga om vägen till en mötesfri väg med mitträcke.

Vi planerar att bygga om väg 25 till en mötesfri väg med mitträcke. Detta gör vi för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten för trafikanterna.

För att ytterligare öka säkerheten kommer vi att stänga osäkra anslutningar längs sträckan och bygga två nya trafikplatser, trafikplats Alvesta Väst och trafikplats Hjortsberga. Viltstängsel kommer dessutom bytas ut mot faunastängsel. Faunastängsel innebär stängsel med mer finmaskigt nät längst ner och en bit ner i jorden, för att hindra djur från att gräva sig under stängslet.

Vägplanerna är klara och förberedelser inför byggandet pågår. 

Arkeologiska undersökningar

Arkeologisk slutundersökning utfördes av Museiarkeologi sydost (Kalmar läns museum) efter sommaren 2020. I en arkeologisk slutundersökning undersöks och dokumenteras fornlämningar. 

Här kan du följa arkeologernas arbete i området (öppnas i ny flik)