Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 616, Bergnäsbron, Luleå

Bergnäsbron i Luleå stängs för fordonstrafik 16 juli-5 augusti 2018, på grund av underhållsarbete. Gång- och cykelvägen kommer att vara öppen, förutom under några nätter.

Bergnäsbron är en öppningsbar klaffbro. De övre delarna av klaffarna är slitna och därför ska Trafikverket byta ut dem under sommaren 2018. Samtidigt byts materialet från aluminium till stål, som har bättre hållbarhet. Dessutom sätts ett högre räcke upp mellan gång- och cykelbanan och vägbanan på klaffdelen av bron, för att öka säkerheten för gående och cyklister.

Bron stängs för fordonstrafik 16 juli kl 05.00 och öppnas igen 6 augusti kl 04.30. Trafikverket hänvisar fordonstrafikanterna till E4, Nya Gäddviksbron och väg 968, Gamla Gäddviksbron.

Öppen för gång- och cykeltrafik

Bergnäsbron kommer att vara öppen för gång- och cykeltrafik, förutom under några vardagsnätter. Mer information om när bron stängs av för gång- och cykeltrafik kommer att publiceras på Trafikverkets webbplats längre fram.

Ingen broöppning och stängd farled

Från våren 2018 till 31 september 2018 kommer bron inte att kunna öppnas för båtar och farleden under klaffbrodelen kommer att vara avstängd.

Kollektivtrafiken

Länstrafikens och Luleå lokaltrafiks (LLT) turer över Bergnäsbron ändras tillfälligt under avstängningen.
För mer information se: www.ltnbd.se och www.llt.lulea.se