Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Oktober 2021

Arbeten med bland annat breddning av järnvägsbron och E4 pågår för fullt.

Brobyggen vid grodpassagen är nu klara för gjutning. Vi har utfört spontning samt grundläggning för breddning av järnvägsbron, fortsatt breddningar av E4:an och påbörjat beläggningsarbeten på E4:an.

Nästa månad kommer beläggningsarbeten utföras längs med E4:an och schakter påbörjas för resterande broarna. Vi fortsätter också arbetena med breddning av järnvägsbron. 

De störningar som man får räkna med är nedsatt framkomlighet då E4 leds om via Köpmansgatan och Ripvägen genom Haparanda, och även mindre omledningar efter sträckan samt trafikljusdirigering.    

Vi uppmanar er trafikanter att hålla nere hastigheten och respektera trafikljus, och även anpassa hastigheten till rådande förhållande. Kör inte om i onödan genom byarna, om man väljer dessa vägar måste hastigheten hållas nere för att undvika olyckor. När E4:an är asfalterad kommer detta inbjuda till att hålla högre hastigheter, respektera de hastighetsbegränsningar som sätts upp då vi fortsatt kommer vara längs vägsträckan och utföra arbeten.

/Carl, NYAB Infrastruktur