Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vecka 33

Väg 870 har fyllts med morän och berg samt fått ett övre förstärkningslager. Fjärrvärme har blivit inkopplad. Schaktning pågår samt kabelförläggning för belysning.

På ett ställe används en så kallad ”sandwichkonstruktion” på grund av blöta massor som inte torkat trots den varma sommaren. Här har berg varvats med morän för att fungera som ett dränerande lager, vilket skyndar på uttorkningen. Den gör även att delar av massor som annars gått på tipp kan användas.

Längs Lombololeden är schakt och fyllning med undre och övre förstärkningslager utfört. Kantsten för refuger och cirkulationsplatsen är till största del på plats och fundament för belysningsstolpar utförs i dagarna. Beläggning av asfalt sker om 2-3 veckor.

För bron över Luossajoki är formställningen rest, och farbanan samt kantbalkarna håller på att formas. Bron ska gjutas 23 september.