Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vecka 50

Sprängnings-, schakt- och fyllningsarbeten pågår. Trafik till och från arbetsområdet förekommer på vägen mot Luossavaarabacken.

Sprängningsarbeten pågår mellan ravinbroarna 4G och 4F. Sprängning sker måndagar till torsdagar kl 14-15. Skyltning finns vid pistade skidspår, skoterleder och vägar som berörs. Skyltarna är uppe tills allt sprängningsarbete i området är klart. Vid sprängning kompletterar vi med vakter som spärrar av berört område innan salvan går samt ger ljudsignal.

Fyllningsarbeten i urgrävning och på terrass på sträckan mellan Snötippsvägen och nytt skidspår Matojärvi är i stort sett klara.

Arbeten med ny sträckning av Hjalmar Lundbohmsvägen mot ny cirkulationsplats och ny sträckning av Snötippsvägen är påbörjade och fortsätter under vecka 51.

På måndag vecka 51 fortsätter schakt nedanför Luossabacken (vid sektion 6/100) vilket innebär att byggtrafik kommer finnas på vägen som går till Loussabacken. Var uppmärksam om ni färdas efter vägen.

Skidspåret som har gått från ”Ragnar” via platån nedanför Luossabacken och anslutit till elljusspåret (som kommer från Porfyrvägen) kommer att få en annan dragning på delen där vi ska schakta sektion 5800-6200. Dragningen blir nedanför platån, mot befintlig E10, parallellt med det gamla spåret. Förberedande arbeten med nytt skidspår påbörjas under nästkommande vecka.

På vissa delar i entreprenadområdet går skidspår och skoterled i nära anslutning till våra arbeten tänk på att visa hänsyn för varandra. Följ skyltad led.

 /Björn, NYAB Infrastruktur