Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 2

Den mindre av de två ravinbroarna har lanserats.

Hej alla och gott nytt år från oss på GRK!

Efter en höst med mycket arbete har vi nått den första milstolpen och lanserat stålbalkarna på den mindre ravinbron. Lansering innebär att man med domkrafter knuffar ut brons stålbalkar i rätt läge. Ruukki som utfört arbetet med stålbalkarna har skött arbetet exemplariskt och lanseringen tog två dagar i anspråk. 

Arbete på brobygget är planerat att pågå hela vintern och till nästa fortsätter Ruukki arbetet med stålbalkarna för den stora ravinbron. Den stora ravinbron kommer att lanseras i två delar, halva och halva och beräknas vara klart i mitten av mars. Alla sektioner till den första delen som skall lanseras har levererats till bygget (den sista kom 9 januari till bygget). Balkarna till den stora bron är 1 meter högre än balkarna på den lilla bron, dvs ca. 3 m. Nu skall dessa svetsas ihop, målas och så skall det monteras formbockar på den varefter den skall lanseras. Formbockar är de som bär brodäckets form. När bron lanserats och däcket är klart då är det dags att börja armera. Det arbetet börjar dock först när vårsolen lyser och snön börjar smälta. Förhoppningsvis under april månad.

brolansering

/Viktor, GRK OY