Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

byggdagbok vecka 21

Byggdagbok vecka 21, 2019

I veckan har bland annat asfalt frästs bort vid Karhuniemi, skidbacksvägen och Kurravaaravägen. Hastigheten på Kurravaaravägen är nedsatt till 50 km/h.

I veckan har vi gjort schakter i Karhuniemi vid nya rondellen och på nya skidbacksvägen. Asfalten på gamla E10 vid Karhuniemi och på gamla skidbacksvägen är bortfräst så det blir grusväg ett tag framöver.

Vi har gjort stenläggning i rondellen vid Midnight Sun Cruisers.

Vi har fräst asfalt på Kurravaaravägen som nu också blir grusväg några veckor. Vi har även gjort släntjusteringar.

Anslutningsschakt är gjord mellan nya och gamla Kurravaaravägen. Det kommer att vara lite besvärligt med framkomligheten när vi schaktar anslutningarna så vi ber bilarna hålla ner hastigheten så vi slipper olyckor.

Elarbetena har påbörjats vid nya Kurravaaravägen och stenläggningen i nya kurravaara rondellen är nästan färdig. Vi transporterar även bort lite massor från Varggropen.

Hastigheten på Kurravaaravägen är nedsatt till 50 km i timmen respektera detta och var mycket uppmärksamma när ni passerar arbetsområdet.

byggdagbok_vecka21_2019_brod.jpg

Nästa vecka blir det schakt och justeringsarbeten i anslutning till Kurravaaravägen och vi kommer även att schakta den övre anslutningen nedan Jägarskolan.

Det blir sten läggning i rondellerna och vi kommer transportera massor från Varggropen.

Bron nedanför slalombacken ska fyllas.

/Bengt, NYAB Infrastruktur