Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

byggande vecka 22

Byggdagbok vecka 22, 2019

I veckan har mycket av arbetet pågått kring Kurravaaravägen och vid Karhuniemi. Den mindre ravinbron har gjutits. Elljusspåret från Camp Ripan som varit stängt av säkerhetsskäl kommer att öppnas upp till veckan.

Under den gångna veckan har vi gjutit den mindre ravinbron. Jobbet med armeringen och formen har pågått under hela vårvintern och nu är det arbetet täckt med betong. Gjutningen gjordes under ett dygn och allting fungerade bra i det stora hela, betongleveransen från LKAB flöt på och vädret var det bästa tänkbara för en stor gjutning med en temperatur en bit under +10, mulet och fuktig luft.

brogjutning

Nästa steg på den lilla ravinbron är att stödmurarna kommer att gjutas varefter motfyllen mot bron kan påbörjas. Det är även en hel del annan utrustning som ska monteras på bron som t ex räcken.

På den stora ravinbron kommer vi att inleda armeringsarbetet på brodäcket under inkommande vecka och vi kommer att gjuta de första sektionerna innan midsommar. Brodäcket är indelat i 7 sektioner i löpande ordning från 1-7. Först gjuts del 1 och 7 (bägge ändorna) därefter gjuts delarna 3 och 5 (områdena mellan pelare 2 och 3 och pelare 3 och 4). Vid det sista gjuttillfället gjuts sektionerna 2,4 och 6 (området vid stöden). Vid sidan av dessa arbeten kommer arbetet med stödmurarna att fortgå.

Elljusspåret som går från Camp Ripan har varit stängt under de senaste veckorna så jag beklagar alla olägenheter detta medfört. Spåret har hållits stängt av säkerhetsskäl när arbete pågått ovanför spåret. Arbetet kommer att fortsätta ytterligare några veckor, men spåret kommer endast att hållas stängt vid behov under dagtid när arbete pågår direkt ovanför spåret.

Jag beklagar allt besvär detta förorsakat/förorsakar men det är er säkerhet vi tänker på. 

Vi på GRK önskar er alla en fortsatt trevlig vecka och försommar.

/Viktor, GRK OY

brogjutning

_________________________________________________________________________________

I veckan har vi på NYAB:

  • Schaktat för anslutningen mellan Kurravaaravägen och ÅVC
  • Stenlagt av rondellerna för Kurravaaravägen och vid Midnight Sun Cruisers
  • Gjort släntjusteringar från Kurravaaravägen upp mot Sandstensberget
  • Transporterat morän från Varggropen till dagbrott
  • Gjort fyllning av bro 4C som är bakom Midnight Sun Cruisers
  • Byte av trumma vid Karhuniemi
  • Gjutit bro 4A vid Karhuniemi

 

byggande vecka 22

byggande vecka 22

Nästa vecka fortsätter veckans arbeten, justering för asfalt, räckesmontering och stenläggning för refuger påbörjas. Skyddslager på betongbroar ska anläggas.

Det kommer att bli lite påverkan på trafiken till ÅVC och Kurravaara men ha tålamod och kör sakta, vägen blir snart bättre.

/Bengt, NYAB Infrastruktur