Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 26, 2019

Det händer mycket i byggnationerna, framförallt i områdena vid Luossavaara och Karhuniemi. På E10 vid Karhuniemi kommer ett körfält stängas av.

Vi har påbörjat släntjusteringar och terrassering från stora ravinbron mot Lokstallet.

Formning och gjutning av fundamenten till dom två träbroarna som kommer att gå över E10:an är i full gång och träbroarna ska lyftas på plats vecka 33.

Bro 4A vid Lokstallet är gjuten och fyllningen runt den är i full gång. Man kan även se att rondellen i Karhuniemi börjar ta form.

Det är mycket byggtrafik i Luossaområdet och kommer att vara så i minst en månad till.

Stenläggningen i rondellen vid Snötippsvägen är klar, det återstår bara en öppning för att kunna justera inuti rondellen.

Vi har lagt asfalt på nya Kurravaaravägen, dom två första lagren är klara upp till stora ravinbron. Sista lagret asfalt läggs i slutet av augusti för hela etapp 1.

Efter Kurravaaravägen är refugerna, stenläggningarna och planteringen klara, det återstår lite utsmyckning, skyltar och räcken att sätta upp.

Nya Kurravaaravägen innan asfaltering 

Arbeten kommande veckor

De närmaste veckorna kommer vi att fortsätta terrassera och justera slänter i Luossa- och Karhuniemiområdet.

Vi kommer att göra VA-arbeten och trumläggning i Karhuniemi  som kommer att påverka trafiken på E10 under vecka 29 genom att ett körfält stängs av.

Stenläggning i rondellen Karhuniemi påbörjas vecka 27.

Vägen mot skidbacken kommer att läggas om under vecka 27 så att den kommer att gå till största del på nya sträckningen.

Vi kommer påbörja terrasseringen vid Midnight Sun Cruisers.

Vill än en gång poängtera att det kommer att vara mycket byggtrafik i Luossaområdet så var försiktiga när ni färdas i området. Vi leder fortlöpande om gång och cykeltrafikanterna och arbetar ständigt med att förbättra och förtydliga skyltningen.

Glad sommar!

/Bengt, NYAB Infrastruktur