Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 45

Nu får motionärer längs Jägarspåret passera under ny E10 vid Varggropen. Kom ihåg använda reflexer när ni rör er i områdena där vi bygger ny E10.

I veckan har vi utfört schakt, läggning och fyll för ny vattenledning vid ÅVC samt för vägtrumma vid Kurravaararondellen. Vi har även lagt förstärkningslager på 90 % av nya Kurravaaravägen.

Vi har schaktat för ny gång- och cykelväg vid Varggropen. Den kommer att användas som skoterpassage i vinter.

Vid Varggropen har vi stängt av elljusspåret som gått över vägen och hänvisar nu alla att passera under viadukten under vägen (Jägarspåret).

Vi har gjort återfyllning av moränmassor vid skärningen av Sandstensberget.

Valvbron vid snötippsrondellen (nära Midnight sun cruisers) är på plats, det återstår lite avvattningstrummor och elmontage innan vi kan återfylla runt den.

Nytt VA till slalombacken håller på att schaktas med en del störningar i trafiken till slalombacken.

Nästa vecka fortsätter veckans arbeten. En större schakt nedanför slalombacken påbörjas med mycket dumpertrafik i området mellan slalombackens parkeringen och infart till dagbrottet. Så ni som promenerar i området använd gärna gångstigen runt Ragnargropen.

Har även sett att många som är ute och går i området inte har reflexer på kläderna, använd reflexer för er egen säkerhet. Vi vill inte att någon ska bli skadad.

maskiner i arbete

/Bengt, NYAB infrastruktur