Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 46

I veckan är det full fart på moränschakten vid slalombacken. Nytt VA till slalombacken är nu färdigt över vägen så den är full bredd på nu.

Vattenledningen till ÅVC och ny väg till pumpbrunnen är klar vi väntar bara på en kabelförläggning då kan vi återfylla det sista.

Två vägtrummor är schaktade efter nya Kurravägen. Vi har fortsatt justeringarna av slänterna vid Sandstensberget. Vid Karhuniemi bygger vi bullervallar.

Vi har märkt ut skoterleden som i år kommer att gå granne med campingen och över vägen till Sandstensberget. Denna sträcka kommer att ha en max hastighet av 30 km.

Vi har även satt upp kryssen för leden som går från Varggropen mot Kurravaara och passerar under bron närmast Kurravaaravägen.

Nästa vecka fortsätter moränschakten vid slalombacken med mycket dumpertrafik i området vid slalombacken. Vi fortsätter att lägga vägtrummor efter hela nya E10. VA-arbetet till slalombacken blir mest troligt klart i slutet av veckan.

Även släntjusteringarna fortsätter mellan Sandstensberget och Kurravaaravägen, och vi gör återfyllning av bron vid Snötippsvägen.

Det är mörkt ute nu och det är mycket viktigt att ni använder reflexer när ni vistas inom arbetsområdet så vi ser er från våra maskiner!

/Bengt, NYAB Infrastruktur