Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 49

Veckans arbeten har bestått av VA-arbeten och trumläggning. Där skoterleden passerar Lärkvägen har elektroniska skyltar satts upp som varnar för skotertrafik.

I området vid Kurravaaravägen har omskyltning skett till ordinarie hastighet då vi inte planerat någon fortsatt produktion i det området under 2018. Skoterpassagen vid bro 4I (nära Varggropen) har vi justerat inför vinterns framfart och uppe vid Lärkvägen är skoterpassagen på plats med elektroniska skyltar som varnar för skotertrafik när en skoter närmar sig efter leden och ska korsa vägen, se bild. Skotertrafik ska som vanligt lämna företräde.

varningsskyltar skotertrafik

Elektroniska skyltar på Lärkvägen varnar för korsande skotertrafik. 

I övrigt har trumläggning och VA-arbeten pågått längst sträckan med största delen av produktionen i anslutning till Petsamo och Loussaområdet. Schakt har skett i Karhuniemiområdet för vägtrummorna och under nästa vecka kommer dessa att läggas. 

Nästa vecka består i huvudsak av trumläggning och kabelförlägggning. Samt att vi fokuserar på iordningställning inför vinterns uppehåll som sker för vår del. Under slutet av veckan kommer vår sidoentreprenör GRK mest troligt att transportera in balkarna för stora ravinbron (4G).

/Anton, NYAB Infrastruktur