Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 51, 2019

Schaktarbeten pågår mellan Tuolluvaararondellen och nya stadshuset. Efter ett juluppehåll i arbetet kommer gångvägen i området få en ny sträckning.

Vi gör schaktarbeten mellan Tuolluvaararondellen och nya stadshuset. De som promenerat gångvägen från Tuolluvaara har märkt av att vi har varit tvungna att anlägga en gångbro över schakten. Vi håller även på med att schakta ur och fylla för bron där trafiken från nya centrum till Tuollavaara kommer att gå.

Schakt och fyll för bron som blir en gångtunnel i anslutning till nya rondellen som byggs vid den gamla i Tuollavaara. Betongarbeten för dessa kommer att påbörjas i januari.

Vi kommer att ha ett jul- och nyårsuppehåll från torsdag 19 december till 7 januari. Efter uppehållet kommer en ny sträckning av gångvägen från Tuollavaara anläggas av säkerhtsskäl. Man kommer att vika av vid nya infarten till XL-bygg och gå runt området där vi anlägger den nya rondellen. Vi kommer att riva befintlig gång tunnel och anlägga en ny. Det kommer vara mycket maskiner i området så var uppmärksam. Skyltar och pilar kommer sättas upp och visa vägen, så det ska inte vara några problem att hitta.

Till sist önskar jag alla som läser detta en GOD JUL OCH NYTT ÅR och tacka för att gående och trafikanter visar gott tålamod i vårat byggstök!

/Bengt, NYAB Infrastruktur