Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 11, 2019

Svetsning av stålbalkarna har pågått under veckan.

Våren närmar sig och byggarbetena rullar på. Under veckan har arbetet med att svetsa samman stålbalkarna fortsatt och detta arbete beräknas vara klart i slutet av veckan. Ruukki har jobbat med svetsningen i två skift för att skynda på arbetet – något som lyckats fint. Efter att svetsningsarbetet är klart och fogarna granskats kommer målningsarbetet av skarvarna att köra igång. Redan under slutet av nästa vecka kommer timmermännen börja lägga de yttre formbockarna på plats, de inre formbockarna som kommer mellan stålbalkarna kommer att vara monterade under veckan.

Väderprognosen lovar bra byggväder för inkommande vecka så då kommer vi förhoppningsvis att köra igång med de första bottenplattorna för stödmurarna på den lilla bron. På den lilla bron kommer arbetet med att formsätta brobanan också att fortgå så att armeringen av brobanan skall kunna påbörjas vid månadsskiftet. 

Ha en fortsatt fin väntan på våren och njut av att det inte finns så mycket snö – det gör vi i alla fall.

formbock
Formbockarna mellan stålbalkarna

 /Viktor Halin