Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rosa ljus, en maskin arbetar i ett snötäckt berschakt

Vecka 2

Arbetena fortsätter i området där två nya ravinbroar ska byggas. Dumpertrafik kommer att köra vid slutet av Snötippsvägen och den delen kommer av säkerhetsskäl stängas av under en period.

Vi är igång igen efter juluppehållet och arbeten med losshållning, bergschakt och fyllning av bergbank inom sektion 4/100-4/400 (området mellan ravinbroarna) fortsätter.

Vi kommer under nästa vecka starta fyllning av bergbank på andra sidan lilla ravinbron (sektion 4/650-4/530) just nedanför fotbollsplanen. Vi kommer ha dumpertrafik på slutet av förlängning av Snötippsvägen ned mot nytt skidspår Matojärvi. På grund av säkerhetsskäl stänger vi under en period ca 2-3 veckor av den delen av Snötippsvägen. Parkering för skidåkare och draghundsekipage hänvisas till nyanlagd parkering före avspärrning av Snötippsvägen.

Ingen sprängning är planerad under vecka 3.

Trafikverket och vi som entreprenör har fått positiv respons från det aktiva friluftslivet för bland annat den tillfälliga öppningen under julledigheten av arbetsområdet för skidspår ned från Matojärviområdet. Tyvärr är vi tvungna att stänga den passagen på grund av säkerhetsskäl då arbetena är igång igen.

Björn, Nyab Infrastruktur