Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Grävskopa på stenig mark

Vecka 20

Det är mycket som börjar hända längs den nya vägen. Motionsspåren påverkas och sprängning vid Petsamo förbereds.

Vi har påbörjat arbeten under veckan med en del maskiner och det kommer att bli ännu mer maskiner under vecka 21.

Vi har schaktat för grundläggning av bro 4 H i veckan och kommer att fortsätta med med fyllning av denna så att betongarbetena kan påbörjas. Så det kommer att vara en del maskiner i Varggropen och början av Jägarspåret.

Vi kommer även att påbörja schakterna på Sandstensberget nästa vecka. Där berörs motionsspåret som kallas "Antikrundan" och kommer att få en ny dragning då den går in i schakterna för nya E10.

Borrning och sprängning kommer att påbörjas bakom Petsamo så där bör man vara extra vaksam på signaler för sprängning om man rör sig i naturen i området.  Vi kommer även att postera med vakter inför sprängning.

En byggväg kommer att anläggas i svackan nedanför Ripan för att binda ihop arbetsområdena. Midnattssolstigen och motionsspåren nedanför Ripan påverkas. En omledning för spåren kommer att dras och skyltas på plats.

Vi kommer att utföra schaktarbeten nedanför Luossabacken och det kommer att vara en del dumpertrafik bortanför parkeringen.

Vi har sett under veckan att det dammar så vi kommer att salta vägar idag för att minimera dammningen under nästa vecka och framöver.

last på dumper byggdagbok vecka 20

maskiner byggdagbok vecka 20

/Bengt, NYAB Infrastruktur