Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 10, 2020

Under veckorna som gått har det mesta av arbetena pågått omkring XL-bygg och Tuolluvaaravägen.

Vid XL-bygg har vi schaktat för nya E10 och vid Tuolluvaaravägen-Malmvägen pågår arbeten med att avlägsna dom gamla vägarna. Vi har i veckan börjat riva den gamla gång- och cykelporten som gick under Malmvägen, i närområdet kommer så småningom den nya Malmvägen och rondellen anläggas. Hoppas att den tillfälliga gång- och cykelvägen fungerar bra trots att den ligger nära byggstöket. Precis intill vägen har vi schaktat för den kommande gång- och cykelvägen till Tuolluvaara och vi har påbörjat byggandet av gång- och cykelporten som kommer att gå under nya E10. På brofronten kan vi nu meddela att alla fem broar är under byggnation, till veckan som kommer väntas gjutning av bottenplattor.

Förutom arbeten med E10 etapp 2 har även slutspurten av etapp 1 påbörjats. För tillfället schaktar vi kring gångtunneln vid Karhuniemi.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

/Anna, NYAB Infrastruktur