Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 24, 2020

Under veckan har bland annat arbeten vid Luftfartsvägen pågått. Den blivande cirkulationsplatsen vid Tuolluvaaravägen börjar ta form.

Etapp 2

I veckan har vi lagt en vägtrumma inför nya Luftfartsvägen, och därmed har en bit av befintliga Luftfartsvägen delvis varit avstängd. Nu finns det åter två körfält men med en liten omledning. Vi har även arbetat med terrassen för den kommande Luftfartsvägen och en del byggtrafik har funnits kring platsen. Nu kan man även se hur den blivande cirkulationsplatsen vid Tuolluvaaravägen börjar ta form då vi har börjat fylla upp denna och lägga kantsten runt rondellen. I övrigt är det trumläggningar på blivande E10 som pågått, blockrensning i terrass samt arbeten med slänter inför växtbädd. Broarbeten rullar på med stort fokus på stora bron vid Linbanevägen just nu där formsättning pågår och gjutning av ben väntas inom kort.

Etapp 1

På etapp 1 pågår en del återställningsarbeten kring Lokstallsområdet och kabelgrävning till träbron som går över blivande E10 nedanför Luossabacken. Vi lägger även erosionsskydd vid gång- och cykelvägen till Karhuniemi och fixar broräcken på bron som går över blivande E10 vid Matojärviområdet.

Önskar er alla en trevlig helg!

/Anna, NYAB Infrastruktur