Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggdagbok vecka 37, 2020

Mycket händer på bygget och stora delar är nu asfalterade. Nästa vecka kommer E10 stängas av vid Tuolluvaara och trafiken ledas om.

Det går fort framåt på bygget inom alla områden och det börjar se riktigt fint ut. Vi schaktar vägar, lägger trummor och bygger upp överbyggnaderna på vägarna. Stora delar av E10 och cirkulationsplats är asfalterade, och även Tuolluvaaravägen, Malmvägen och Luftfartsvägen har beläggning.

Stenläggning pågår i refuger och plantering av buskar, träd och sedummatta samt sprutsådd i slänter. Kabeldragningar för belysning och stolpfundament för skyltar placeras ut och snart börjar skyltar att monteras. Räcken har börjat monteras upp.

Vi har just nu mycket fokus på Lombololeden då vi ska leda om trafiken till Tuolluvaara, XL-bygg, Ramirent, NKC genom den nya cirkulationsplatsen under vecka 38. Vi stänger då av E10 och leder om E10-trafiken genom industriområdet för att färdigställa E10 söder och omkringliggande arbeten.

Nu går även gång- och cykeltrafiken till och från Tuolluvaara bitvis på nya gc-vägen genom nya gång- och cykelportarna.

Ha en trevlig helg!

/Anna, NYAB Infrastruktur