Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetet med kompletterande vägplaner fortsätter

Arbetet fortsätter med de kompletterande planerna för ny E10 och till hösten ska två av planerna ställas ut för granskning.

Den 15 mars hölls ett allmänt samrådsmöte i Folkets hus, Kiruna för anslutningen av ny E10 till Hjalmar Lundbohmsvägen, gång- och cykelvägar och passager. Tidigare samma dag fanns projektet även på plats i Coop Forum för att berätta om planerna och möta kirunaborna som inte kommer på mötena.

– Utöver samråden inom ramen för den demokratiska processen vill vi möta medborgarna och få en dialog, synpunkter kring planerna är viktiga för det fortsatta arbetet, säger Annika Larsson, projektledare.

Förutom synpunkter på de kompletterande vägplanerna kommer en del funderingar kring byggstart av E10. Finansieringsfrågan är inte löst och troligen blir det ingen byggstart i år.

Synpunkterna från samrådet för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen, gång- och cykelvägar samt passager håller på att sammanställas för att sedan bemötas. Till hösten kommer förslag till vägplaner att ställas ut för allmänhetens granskning. Efter granskningen skickas vägplanerna med eventuella revideringar in för fastställelse till Trafikverkets avdelning Juridik och planprövning.