Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inga åtgärder för plan B 2017

Senaste mätningarna av befintlig E10 genom Kiruna visar inte på några större rörelser. Trafikverket kommer därför inte att utföra de åtgärder för en tillfällig omledning av trafik genom centrala delarna av Kiruna som tidigare planerades till våren 2017.

Tidigare i år visade mätningarna på rörelser som gjorde att man planerade för åtgärder våren 2017. Finansieringsfrågan var dessutom olöst och Trafikverket såg att det fanns en stor risk att E10 skulle bli ofarbar innan den nya vägen blir klar. Senaste mätningarna visar dock inte på några stora rörelser och förhoppningen är att en tillfällig lösning inte blir nödvändig.

- Vi avvaktar med åtgärder tillsvidare i förhoppning om att slippa omledning så långt det är möjligt menar Annika Larsson, projektledare. Vi fortsätter följa mätningarna noggrant och har beredskap för att utföra nödvändiga åtgärder ifall större förändringar visar sig. Den nya vägen beräknas stå klar 2019/2020.