Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt märkningssystem i skidspåren

Trafikverket har skyltat om skidspåren som går från Matojärvi och arbetar med omläggning av skoterspåren. Det är viktigt att inte vistas i områden där arbete pågår.

För att tydliggöra hur skidspåren går har vi skyltat om skidspåren som går från Matojärvi. Skyltningen gäller idag spåren 2,2 kilometer, 2,8 kilometer samt 3,5 kilometer. Då E10 är klar 2019, kompletteras dessa med ett skyltat 5 kilometerspår. Vi ber er enbart följa dessa nyskyltade spår då de gamla skidspåren leder in till vägbygget.

Spåren 2,2 kilometer och 2,8 kilometer är klara, medan 3,5 kilometerspåret väntar på montering av skidbron. Allt ska vara klart inför premiärskidtävlingarna i början på december.

Skoterspåren läggs om

Skoterspåren vid Matorjärvis skidspår nedanför Sandstensberget håller på läggas om till att gå utanför arbetsområdets stängsel. Förutom omläggning av skyltar, fyller vi även upp med jord och grusmaterial, monterar skoterportar inför passager, stängselarbeten och röjning. 

Arbetsområde

Vi förstår att många har dessa skoterspår och områden som promenadstråk och vi stängslar in så långt det är möjligt, men innan allt stängsel sätts upp måste vi röja i området. Under den tiden kan det vara lockande att använda gamla promenadstråk genom arbetsområdet där vi röjer, men vi ber er att inte vistas där för er och er hunds säkerhet.


Ny spårmärkning