Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Pågående arbeten med friluftsspåren

Omläggningen vid Matojärvi börjar bli klar. Det som återstår är flytt av en skidbro.

Arbetena med omläggning av spåren vid Matojärvi blir klara i veckan. Flytten av skidbron till den korsningspunkt som ansluter till Jägarspåret mot Camp Ripan kvarstår. Detta arbete kommer att påverka både anslutningsspåret samt bågdelen av den 3,5 kilometerlånga sträckan av Matojärvispåret. Vi kommer att spärra av spåret under tiden arbetena pågår. För er säkerhet ber vi er skidåkare respektera den nya dragningen och inte nyttja gamla spåren. Vi beklagar byggstöket och gör allt för att få till ett säkert och bra skidspår för både motionsåkande och tävlingsåkande.

Spåren kan komma att förändras något under under tiden vi bygger ny E10, vi meddelar eventuella förändringar i förväg.  Justeringar kan framförallt komma på våren då byggandet kommit igång överallt.

Vi har tagit fram ett nytt märkningssystem på spåren som kommer att sättas upp inom kort. Vi kommer även att förtydliga med stora spårtavlor vid startpunkterna i Matojärvi, Varggropen, Luossavaaraspåret samt draghundsspåret. Tills skyltarna är klara sätter vi upp kartan nedan på plats. 

Dialog med föreningar och kommunen pågår och vi återkommer så snart vi kan med mer information.

Läs mer om vad som händer i friluftsområdena.

spårkarta översikt

Klicka för större karta, (pdf-fil, 4,1 MB, öppnas i nytt fönster)