Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skidspår
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Skidspåren läggs om till kommande vintersäsong

Snart är det dags för byggstart av ny E10 och inför detta kommer friluftsspåren att läggas om.

Byggandet av ny E10 startar i slutet på oktober. Under byggtiden kommer friluftsspåren få en tillfällig lösning som Trafikverket, Kiruna kommun och idrottsföreningarna i Kiruna enats om. Spåret blir cirka 3,5 kilometer långt och kommer att gå på södra sidan av nya E10.

En del slingor måste byggas till de befintliga och ett fåtal slingor avvecklas. Grundtanken är att det som tas bort ska ersättas med likvärdig funktion och standard. Material kommer att återanvändas på de sträckor som avvecklas för att minska miljö- och klimatpåverkan, vilket kan göra att det ser lite stökigt ut under tiden vi bygger om spåren. 

En passage för Jägarspåret kommer att gå genom en av ravinerna där vi bygger en av de långa broarna för E10. Där måste skidor tas av för att undvika att ni skadar er eller skidorna då ni passerar genom vägbygget. Mer information om detta kommer senare i höst.

Skoterspårens dragning kommer att lösas senare i höst då vår entreprenör är på plats. Vi återkommer med mer information under november månad.

Arbetet med spåromläggningen påbörjas i slutet på september och fortsätter oktober ut. Tänk på att hålla avstånd till arbetsmaskiner och anläggningsarbeten om ni rör er i området under arbetets gång. Vi ber om överseende med de störningar som arbetet orsakar.

karta omläggning skidspår matojärvi

Karta för skidspårens tillfälliga omläggning. Klicka för större bild. Karta över den permanenta spårlösningen kommer att publiceras senare i höst.