Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skidbro
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Skidspåren vid Matojärvi klara

Matojärvi har fått ett nytt 3,5 kilometer långt skidspår.

Vi har i veckan färdigställt sista delen av skidspåren från Matojärvi och anslutningspåren från Camp Ripan. Skidbron på bild nedan är besiktad och provbelastad. Matojärvi har därmed även ett 3,5 kilometersspår utöver de som färdigställdes tidigare.

Den nya 3,5 kilometerspåret är i sig en utmaning såväl uppför som nedför kan Trafikverket konstatera. Vi i projektledningen i Kiruna kommer tyvärr inte att provåka denna delsträcka, men litar på att Kirunas aktiva skidåkare testkör den. Var försiktig i nedförsluten de första gångerna ni åker, innan ni bekantat er med spårdragningen. 

Vi ber åkare på anslutningsspåret från Camp Ripan till Jägarspåret att respektera åkriktningarna, då uppåtgående spår sammanfaller en kort sträcka med Matojärvis 3,5 kilometerslinga.

Vi vill rikta ett stort tack till kommunen och föreningslivet för engagemanget, samt till vår ramavtalsentreprenör BDX och deras underentreprenörer ER Bygg samt Fiber & Elkraft. 

Lycka till med skidåkningen!

/Charlotta Blind, projektledare entreprenad, Kirunaprojektet