Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tung trafik på vägen till Luossavaarabacken

Var uppmärksam på tung trafik till och från arbetsområdet för ny E10.

Trafikverket är igång med byggandet av den första etappen av ny E10 i Kiruna mellan Karhuniemi och Kurravaaravägen. I samband med byggnationen kör tung trafik till och från arbetsområdet. Dels kör trafik längs Luossavaarabackens väg för att hämta material från gamla lavarna men även för att lägga av massor vid det gamla dagbrottet.

Vi ber er vara uppmärksamma på fordonen om ni måste färdas efter vägen. Vi kommer succesivt att förbättra vägmiljön för gående genom att bredda vägen och komplettera skyltningen. Arbetet tar uppehåll under jul och nyårshelgen. Efter trettonhelgen kommer gående att hänvisas till södra sidan av vägen. Fram tills utökad skyltning och åtgärder är genomförda föreslår vi att gående om möjligt försöker hålla sig på skoterleden, då denna mestadels går avskild från vägmiljön.

I januari kommer Trafikverket och NYAB Infrastruktur att gemensamt med LKAB arbeta fram en lösning som så långt det är möjligt avskiljer transporterna från delar av vägsträckan. Mer information om detta kommer senare.