Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ändringar i arbetsplan för tre broar har vunnit laga kraft

Nu har ändringarna för bro 4A, 4C och 4E av arbetsplanen för ny E10 i Kiruna vunnit laga kraft. Detta innebär att Trafikverket har möjlighet att starta anläggningsarbetena även för dessa tre broar.

Ändringarna innebär att arbetsplanen för ny E10 kompletteras med ytterligare tre planskilda passager. Syftet med passagerna är minska barriäreffekten av ny E10 samt att oskyddade trafikanter och friluftslivet ska kunna passera ny E10 planskilt på ett tryggt och säkert sätt.

Bro 4A och 4C utformas som betongbroar där gående, cyklister, skotrar och friluftslivet kommer att kunna passera under ny E10 mellan Karhuniemi och Lokstallsområdet samt mellan Luossavaara och Luossavaara friluftsområde.

Bro 4E blir en träbro över ny E10 för världscupsspåret i längdskidor. Bron anläggs mellan fotbollsplanen vid Petsamo och området söder om Snötippsvägen och kommer att kunna användas av gående och det övriga friluftslivet under barmarkssäsongen.

Se karta över passagerna (pdf-fil, 8 MB, öppnas i nytt fönster)