Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggnationen av ny E10 påverkar friluftsområdena

Byggnation av nya E10 är i full gång och vi har påbörjat brytning av vägen. Det innebär att framkomligheten kommer att vara begränsad i friluftsområdena och motionsspåren. Vissa delar av spåren kommer vara avstängda och få omledningar.

Vi har påbörjat brytning av den nya vägen längs hela sträckan mellan Karhuniemi och Kurravaaravägen. Sandstensberget och Varggropen påverkas av byggnationerna, vissa delar av spåren är avstängda och har omledningsvägar. Skyltning för omledning finns på plats.

En väg för byggtrafik kommer att anläggas i svackan nedanför Camp Ripan för att binda ihop arbetsområdena. Denna kommer att påverka bland annat Midnattssolstigen och motionsspåren nedanför Ripan. En omledning för spåren kommer att dras. Skyltning finns på plats.

Vi kommer att påbörja schaktarbeten på Sandstensberget. Motionsspåret får en ny dragning och skyltas på plats.

Nedanför Luossavaara pågår schaktarbeten och dumpertrafik kör mot Karhuniemi.

Elljusspåret från Porfyrvägen upp mot Loussavaarabacken kommer att stängas av, motionärer hänvisas till vanliga vägen för fordonstrafik.

Förberedelse för sprängning samt borrning pågår bakom Petsamo, där bör man vara uppmärksam på signaler som varnar för sprängning om man befinner sig i området. Vi kommer även att postera med vakter inför sprängning.

Vi har ännu inte kunnat åtgärda de skidspår som vi byggde ifjol, de måste torka upp först. Planen är att vi gemensamt med föreningslivet och kommunen synar av dem och åtgärdar brister innan midsommar.

Vi ber om överseende med de störningar som arbetena orsakar och uppmanar alla som vistas i området att vara försiktiga i närheten av arbetsområdena med stora fordon. Ett informationsmöte om byggnationen och dess påverkan kommer att hållas den 30 maj.