Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Elektroniska skyltar varnar för skotertrafik

Elektroniska skyltar som varnar för skotertrafik har satts upp på Lärkvägen där skoterleden korsar vägen.

Trafikverket har lagt om skoterleden på grund av byggnationen av nya E10 så den sträcker sig framför Sandstensberget. För att säkerställa säkerheten för både skoteråkare och biltrafik har skyltar med aktiv varningsanläggning satts upp där skoterleden korsar Lärkvägen. Skyltarna blinkar i rött för att uppmärksamma biltrafiken när en skoter närmar sig korsningen. Skotertrafik ska som vanligt lämna företräde.

Denna typ av skyltar som känner av skotertrafik har inte testats tidigare.
– Det är ett pilotprojekt och ett samarbete mellan Trafikverket och Kiruna kommun. Det är möjligt att sensorerna behöver justeras efter som för att få rätt inställning, säger säger Charlotta Blind, projektledare på Trafikverket.
– Faller försöket väl ut kommer vi att se över vilka övriga passager som kan vara aktuella för liknande lösningar i framtiden, säger Anders Burman, Tekniska Verken i Kiruna AB - ansvarig för Kiruna kommuns skoterleder.