Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fördjupade undersökningar av befintlig E10

Befintlig E10 i Kiruna kommer undersökas djupare under en period då rörelser och en sättning visat sig. Inga tecken tyder dock på att en tidigare stängning än beräknat skulle vara aktuell.

Trafikverket har uppmärksammats på rörelser och en sättning kring befintlig E10 i Kiruna och gör därför tillsammans med LKAB fördjupade undersökningar av berget för att bedöma gruvbrytningens påverkan på vägen.

- LKAB:s bergmekaniker kommer att titta närmre på området nedanför nuvarande Bolagshotell, och även genomföra borrningar i området under sommaren, allt för att ha koll på eventuella rörelser från gruvan, säger Joakim Björnström, avdelningschef för Samhällsomvandling, LKAB.

Mindre åtgärder som asfaltering kommer att göras för att hålla vägen i skick tills etapp 1 av nya E10 är klar hösten 2019.

- Hittills tyder inga undersökningar på att vi behöver stänga vägen tidigare än beräknat. Både vi på Trafikverket och LKAB gör undersökningar regelbundet och så länge vägen är öppen är den säker att köra på säger Simon Lövgren, projektledare på Trafikverket.